(Mee)- bedenken-, uitwerken-, realiseren –
en beheren van niet alledaagse werkplaatsen.

Bio-composieten lab Avans Hogeschool

Voor het lectoraat Bio Based Bouwen van Avans Hogeschool heeft Dofactory een biobased composite lab ingericht. Dit lab biedt onderzoeks groepen de mogelijkheid om onderzoek- en testen uit te voeren naar de toepassing van biobased materialen voor de bebouwde omgeving.

bio composiet lab

Werkplaats AD Engineering Avans Hogeschool

Voor Avans Hogeschool Associate Degree, opleiding engineering, heeft Dofactory de werkplaats ingericht en gezorgd voor een interim werkplaats beheerder. Gedurende 20 weken waren we het 1e aanspreekpunt voor de studenten en docenten. Na 20 weken is door Dofactory de werkplaats overgeleverd aan de permanente beheerder.

Avans Associate Degree

Spark Campus Rosmalen

Voor Spark Campus, een initiatief van de provincie Brabant, gemeente Den Bosch, Avans Hogeschool, Heijmans en TuE, heeft Dofactory in 2015 bijgedragen aan  de inrichting van een lab faciliteit voor iedereen die wil ‘maken’. Het lab, dat is uitgerust met lasersnij apparatuur, 3d printers en Arduino is was eerste stap naar een openbare werkplaats van 900m2 die in 2019 is geopend in Den Bosch. 

Spark campus

Spark Makerszone Den Bosch

In opvolging van Sparklab is Dofactory als technisch projectpartner betrokken bij de opzet en inrichting van een Spark XXL lab (Spark MakersZone).
Dit XXL lab meet bij aanvang 900m2 en is medio 2019 geopend in Den Bosch.

Deze plek biedt start-ups, machines kennis en een netwerk om een bedrijf te beginnen, bedrijven een plek om geïnspireerd te worden en faciliteiten om te leren werken met branche vreemde apparatuur die in de toekomst een bijdrage kunnen leveren aan hun productie proces. Daarnaast bieden we een aantal  VO, MBO en HBO scholen ruimte en opleidingsprogramma’s.  Dofactory heeft van begin tot eind bijgedragen aan de realisatie van deze plek.

Spark makers zone